IMG_9886

Online térben hirdették ki a Kulturális Iroda által kiírt hallgatói művészeti pályázatok eredményét

Videóüzenetben ismerte el Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora az SZTE kreatív, tehetséges hallgatóit – a vírushelyzetre tekintettel online tartották meg az SZTE NKI Kulturális Iroda által kiírt művészeti pályázatok eredményhirdetését. A fotópályázatra érkezett munkákból nyílt tárlatot is az online térben tekinthetik meg az érdeklődők.

- Szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet és tiszteletemet ezért a hatalmas kreativitásért: hogy ilyen súlyos időben is szárnyalni tudnak, drámaírással, versírással, fotóművészettel foglalkoznak – ismerte el prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora azon hallgatók munkáját, akik részt vettek az SZTE tavaszi művészeti pályázatain.


IMG_9868


- A pályázat díjait személyesen szerettük volna átadni, de az élet sajnos közbeszólt és nem tudtuk megtartani a díjátadót az ismert okok miatt – folytatta Prof. Dr. Rovó László videóüzenetét. Az SZTE rektora sajnálatát fejezte ki, hogy a vírus második hulláma az őszre tervezett díjátadót sem tette lehetővé. Bíztatta azonban a fotóművészet iránt érdeklődőket, hogy tekintsék meg online az SZTE Központi Épületében rendezett kiállítást, egyúttal megnyitotta a tárlatot.


IMG_9882


Tajti Gabriellától, az SZTE NKI Kulturális Iroda munkatársától megtudtuk: több száz hallgató küldött be pályaművet, amelyek közül a legjobbak a rektori oklevél mellett pénzjutalomban is részesültek.


- A járványhelyzet sajnos egy kicsit átírta a rendezvénynaptárunkat, így elmaradt az Egyetemi Tavasz és az Őszi Kulturális Fesztivál is. Azonban az Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott tárlat bárki számára elérhetővé vált az online térben – zárta szavait Tajti Gabriella.


IMG_9835-001


A zsűri tagjai: Dömötör Mihály fotóművész, Vadász Sándor fotóművész, valamint a Kulturális Iroda munkatársai voltak.



Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektorának köszöntője és az eredményhirdetésről szóló videó itt megtekinthető:


    A Fotópályázat eredményei:

    Street Art-kategória:


    • I. Csete Ákos Kristóf, TTIK Földtudományi Doktori Iskola
    • II. Dr. Tóth Noémi, ÁOK Multidiszciplináris Orvostudományi Doktori Iskola
    • II. Elekes Kristóf, GTK gazdaság-menedzsment
    • III. Bors Benedek, BTK kommunikáció- és médiatudomány

     

    Kötetlen kategória:


    • I. Nagy Gábor, BTK Történelemtudományi Doktori Iskola
    • II. Tóth Balázs, TTIK Földtudományi Doktori Iskola
    • III. Miklós Ádám Pál, BTK informatikus könyvtáros

     

    Egyetemi Verspályázat

    „Csillagképek a gyermekkor egén” címmel eredményei:

     

    A zsűri tagjai: Dr. Bencsik Orsolya író, egyetemi tanársegéd (SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék), Bene Zoltán író, szerkesztő, valamint a Kulturális Iroda munkatársai

     

    • I. Alter Emese, BTK pszichológia MA
    • II. Horváth Orsolya, JGYPK gyógypedagógia
    • III. Vincze Virág, TTIK biológia
    • Különdíj: Balog Helga, BTK magyar

     

    Egyetemi Szlogenpályázat eredményei:

     

    A zsűri tagjai: Dr. Révész Balázs egyetemi docens (SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézete Marketing-Menedzsment Szakcsoport), Tajti Gabriella irodavezető (SZTE NKI Kulturális Iroda)

     

    • II. Ungai Barbara Ágnes, BTK komm.- és médiatudomány
    • II. Nagy Botond, ÁJTK jogász

     

    Egyetemi Drámapályázat eredménye:

     

    A zsűri tagjai: Dr. Jászay Tamás egyetemi adjunktus, kritikus (SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Intézet), Hollósi Zsolt újságíró, kritikus, Varsányi Anna dramaturg, drámaíró (Szegedi Nemzeti Színház)

     

    • III. Vajsenbek Péter BTK magyar

     

    SZTEinfo – Grőb Gréta

    Fotó: Bobkó Anna


    esza_felso

    Számold ki a pontjaid!



    Pontkalkulator_grafika

    Nyiss a Jövőd Felé!







    Hallgatóink mondták

    Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

    A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.





    Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

    Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


    További hallgatói vélemények >>>


    Események

    Rendezvénynaptár *

    • július 10.
      Egész napos
      A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.