Tiszai Luca

Gyakorlati oktatói munkát segítő munkatárs

Gyógypedagógus-képző Intézet

E-mail: tiszailuca[at]jgypk.szte.hu

MTMT: https://vm.mtmt.hu/www/index.php?AuthorID=10057971

TiszaiLucaMini2000-ben végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar értelmileg akadályozottak tanári- szomatopedagógia terapeauta szakán. Már elsőéves hallgatóként csatlakoztam az ULWILA módszerrel oktató Zene Mindenkié Egyesülethez, végzés után másoddiplomaként Ének-zenetanári képzést végeztem Kaposváron, azóta is a gyógypedagógia és a zeneoktatás határterületein dolgozom. Dolgoztam ezen kívül fejlesztő általános iskolában, utazó gyógypedagógusként, integrált óvodában szomatopedagógusként, a Salva Vita Alapítványnál foglalkozási tanácsadóként.

 

2007 óta Ipolytölgyesen, a Szent Erzsébet Otthonban dolgozom, ahol az otthon lakóiból megalakítottuk a Nádizumzum zenekart. 2013-ban elvégeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Andragógia mesterképzését, melynek keretében a Nádizumzum zenekar módszertanából írt dolgozatommal 2013-ban elnyertem az OTDK-MTA Prezentációs díját. Doktori kutatásom témája is a zenekar koncertjeinek szerepe a befogadó attitűd kialakulásában.

2016 óta vagyok a Szegedi Tudományegyetemen a Gyógypedagógus-képző Intézet munkatársa. Főképpen a súlyosan halmozottan fogyatékos személyek pedagógiájával, valamint a velünk született zeneiség pedagógiai és terápiás lehetőségeivel foglalkozom.

 

A Nádizumzum zenekar honlapja: www.nadizumzum.eoldal.hu