Mihálka Mária

Tanársegéd

Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet

Egészségszociológia és Életmód Tanszék

Telefon: +3662544-000/62-32

E-mail: mihalka.maria@szte.hu

MTMT: https://m2.mtmt.hu/api/author/10044713

mmMihálka Mária tanársegédként dolgozik a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézetében. 2017-ben szerzett abszolutóriumot a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájában - Egészségnevelés alprogramon, jelenleg doktorjelölt. Kutatási témája az egészség, lelki egészség vizsgálata összefüggésben a család-munka interferenciával.

Tanulmányait 2011-től a Magyar Családterápiás Egyesületnél, 2000-től a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar szociológia szakán folytatta, miután 1995-ben szociális munkásként végzett a Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem és a József Attila Tudományegyetem közös képzésén.

A felsőoktatási munkáját megelőzően 16 évig dolgozott egyének, családok segítésével. Az elmúlt 10 évben és jelenleg is a felsőoktatásban az egyénekkel és a családokkal végzett segítő munkához, a lelki egészséghez és a szociológiához kapcsolódóan végez oktatási és kutatási feladatokat. Mindezen tevékenységekkel párhuzamosan a gyakorlatban pár- és családterápiát végez. A MTA-SZTE Egészségfejlesztés Kutatócsoportjának tagja.Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *