Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Moho sapiens, avagy az evés lélektana

Moho sapiens, avagy az evés lélektana

2018. november 15.
2 perc

dr. Forgács Attila gasztropszichológus, szociálpszichológus, klinikai szakpszichológus előadása

Időpont: 2019. január 28. hétfő 18 óra


Az ünnepek után (és persze valljuk be, nemcsak akkor) sokan vagyunk, akiknek van némi lelkifurdalása a túlzásba vitt kalóriabevitel, a nassolás, a hirtelen felszedett kilók miatt. De vajon miért eszünk akkor is, ha nem vagyunk éhesek?


Január 28-án, hétfőn este megtudhatjuk a választ, hiszen nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozatunk következő előadója dr. Forgács Attila gasztropszichológus, szociálpszichológus, klinikai szakpszichológus, a téma vezető hazai szakembere!


Az előadás címe: Moho sapiens, avagy az evés lélektana


Az utóbbi 25 évben megduplázódott az elhízottak aránya. Pedig soha korábban nem tapasztalt fogyókúrahullám söpört végig a világon. A fogyás szándéka még érthető is a tömeges elhízás esetén, na de miért hízunk a fogyókúrák dacára?


A tudatos fogyási szándék ellen – jóval erősebb – őstudattalan erők hatnak. Az éhségérzetet nem csupán az élettani éhségjelek, hanem bizonyos ősemóciók is kiváltják. Az ember eredeténél fogva gyűjtögető-eszegető lény, aki örömeit és bánatait egyaránt hajlamos elenni. A kövér ember éhes lelkének alagsorában ott élnek kiéhezett elődei, akik ősvágyak formájában irányítják evési szokását.


Mi ez a titokzatos, kontrollálhatatlan őserő? Honnan ered? Mit kezdhetünk vele? Miért eszünk akkor is, ha nem vagyunk éhesek?


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/633924053670944

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek