Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foepulet_jgypk1

Kari szintű kapcsolatépítéssel az SZTE dolgozóinak munkahelyi egészségfejlesztéséért

Kari szintű kapcsolatépítéssel az SZTE dolgozóinak munkahelyi egészségfejlesztéséért

2022. június 16.
2 perc

Dr. habil. Tarkó Klára a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet intézetvezetője, az Egészségszociológia és Életmód Tanszék tanszékvezető főiskolai tanára volt az egyik plenáris előadója a XIX. Országos Sporttudományi Kongresszusnak.

A XIX. Országos Sporttudományi Kongresszuson az Aktív szabadidő-eltöltés az egészséges életmód szolgálatában címmel plenáris előadással szerepelt.


Az SZTEinfo-nak elmondta, hogy a Kar házigazdaként történő felkérése, valamint a Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete munkatársainak a Tudományos- és a Szervező Bizottság munkájában való részvétele egyben az itt folyó sportszakmai munka országos elismerését is jelzi. A szegedi aktív, és leendő szakemberek megoszthatták kutatási eredményeiket az ország egész területéről, sőt a határon túlról is érkező szakemberekkel, kicserélhették tapasztalataikat, új szakmai kapcsolatokat építhettek.


Arra a kérdésre, hogy milyennek látja a sport és a sporttudomány helyzetét az SZTE-n, így válaszolt:

- A sport és a mozgás mindig is kiemelt jelentőséget kapott a Szegedi Tudományegyetem életében, ezt jelzi az is, hogy rektori-kancellári megbízott szakember koordinálja a megvalósulását. Az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 számú pályázat szerves részeként, 4 éven keresztül működött a sportfókuszú Egészségnevelés alprojekt, olyan altémákkal, mint a Sportszolgáltatás, amely az egyetemi hallgatók testmozgását, illetve a sportaktivitásban résztvevők arányának növekedését szolgálta; a Rekreációs és versenysport rendezvények, versenyeztetés; a Sportszakmai támogatás, amelyhez az egyetemi versenyekre történő felkészítés, játékvezető hallgatók felkészítése és az edzéssegítő hallgatók mentorálása tartozott, valamint az Egészségfejlesztési támogatás altéma keretében született meg a Testmozgásfókuszú egészségnevelés kortárscsoportban című, két féléves egyetemi szabadon választható kurzus, és 4 kötetes jegyzetsorozat. Sor került továbbá Kortárs egészségfejlesztők képzésére; Stresszkezelő tréningre és Kiégés elleni tréningre is. Célunk mindezen tevékenységek továbbvitele a pályázati ciklus lejárta után is.


A teljes interjú elérhető IDE kattintva.


Forrás:

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek