Bezár

Hírek

295330573_524593632752514_7023499132175603302_n

Búcsúzunk Molnár Györgyné dr. Bagi Mária tanárnőtől

Búcsúzunk Molnár Györgyné dr. Bagi Mária tanárnőtől

2022. július 19.
2 perc

Az Általános és Környezetfizikai Tanszék megrendülten tudatja, hogy Molnár Györgyné dr. Bagi Mária nyugalmazott főiskolai docens, a Tanszék korábbi oktatója, 2022. július 8-án, 72 éves korában elhunyt.

Kep1

Molnár Györgyné dr. Bagi Mária

(1950-2022)


Molnár Györgyné tanárnő 1950-ben született Szegeden, középiskolai tanulmányait a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban végezte, majd 1973-ban matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karán. A diploma megszerzése után azonnal az akkori nevén Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Fizika Tanszékére került, ahol előbb tanársegédi, majd adjunktusi, később docensi kinevezést kapott, és egészen nyugdíjazásáig, 2010-ig, örökös Jugyus maradt.

1987-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett „Az elektromosságtan tanítása az általános iskolában” című értekezésével. A Tanszéken az Elektromosságtan tantárgycsoport tárgyainak gondozója és oktatójaként, munkájának köszönhetően sikerült e tantárgyak tematikáját a főiskolai tanárképzésben korszerűsíteni, újszerű laboratóriumi gyakorlatok bevezetésével módszertanilag fejleszteni.

A Tanárnő kutatótevékenysége a fizika szakmódszertan területéhez kötődött. Jelentős publikációs tevékenységet folytatott az általános iskolai fizika tankönyvek, munkafüzetek, feladatgyűjtemények, oktatási segédletek társszerzőjeként. Szeged város Frank Jánosról, a Fizika Tanszék korábbi tanszékvezetőjéről elnevezett szaktárgyi versenye szervezőbizottságának tagjaként éveken át önzetlenül és nagy lelkesedéssel segítette az ifjú fizikusok szakmai fejlődését.

Évtizedeken át tagja volt a Főiskola Szakszervezeti Bizottsága Társadalombiztosítási Tanácsának és véradófelelőse volt a Főiskola Vöröskereszt alapszervezetének.

Munkájának elismeréséül a Kar 1990-ben és 1996-ban Pro Iuventute Kiváló Dolgozó kitüntetéssel, 2002-ben Pro Iuventute Emlékplakettel, illetve a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete 1992-ben és 1996-ban FDSZ Emlékplakettel jutalmazta.


Kedves Marika! Fájdalommal búcsúzunk volt tanítványaid és kollégáid nevében is, megőrizzük hangodat, mosolyodat, ígérjük, hogy óvatosan kísérletezünk az elektromos árammal, és különösen nagy tisztelettel tanítjuk Faraday törvényeit.


Utolsó üdvözlettel: Az Általános és Környezetfizikai Tanszék dolgozói


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek