Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foep_nappal

A nevelés szakma vagy hivatás? - dr. Fizel Natasa előadása

A nevelés szakma vagy hivatás? - dr. Fizel Natasa előadása

2022. február 09.
1 perc

Hamarosan újabb érdekesnek ígérkező előadással folytatódik a Mentor(h)áló Pedagógiáról másképp c. sorozata Szegeden, a Somogyi-könyvtárban. Az új év első előadója Dr. Fizel Natasa, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Pedagógiai Intézetének intézetvezető főiskolai docense lesz.

Az előadás időpontja: 2022. február 10. csütörtök 17.00-18.30

Az előadás címe: A nevelés szakma vagy hivatás? A pedagógusszakmák hivatássá válásának lépcsőfokai régen és napjainkban.

Az előadás helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, 6720 Szeged, Dóm tér 1-4.

Az előadáson való részvétel most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt: tinyurl.com/2p8epw9f

Az esemény linkje: https://fb.me/e/1dPjCUe0i


"Évtizedek óta tárgya a közbeszédnek, hogy a pedagógus-foglalkozások, a tanári pálya valójában nem szakma, hanem hivatás. Gyakran merül fel az a kérdés is, hogy mitől szakma egy foglalkozás, és mitől hivatás? Az oktatásügy területén az elmúlt évtizedekben a hagyományos foglalkozások mellett számos új terület is megjelent. Az újonnan megjelenő szakmákból is lehet hivatás? És válhat egy hivatás újra „csak” szakmává? Miért olyan érzékeny téma egy foglalkozás művelői számára a szakmai képzés struktúrájának a megváltoztatása? A 20-21. század jelensége ez a folyamat, vagy a történelem korábbi szakaszaiban is felbukkantak ezek a kérdések? Előadásomban többek között ezeket az izgalmas kérdéseket fogom megválaszolni."


Az előadásról készült felvétel:

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek