Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foep_nappal

Sikeres szereplés a nemzetközi Science on Stage fesztiválon Prágában

Sikeres szereplés a nemzetközi Science on Stage fesztiválon Prágában

2022. április 04.
1 perc

Nagy sikerrel szerepelt a nemzetközi Science on Stage fesztiválon Prágában, március 24-27. között Karunk Általános és Környezetfizikai Tanszékének demonstrátor tanárjelöltje, Kardos Gergely és tanszékvezető főiskolai tanára Dr. Farkas Zsuzsanna Sounds of Physics című projektje.

A nemzetközi szereplést a szegedi Agórában megrendezett magyarországi válogatóverseny előzte meg, a magyarországi delegáció hét projektet mutathatott be Prágában.

A konferencián, amelynek mottója: „From Teachers to Teachers”, több mint 30 európai nemzet, több mint háromszáz tanára vesz részt. A konferencia célja az, hogy a természettudományos tárgyakat (fizika, kémia, biológia, informatika, matematika) tanító tanároknak színhelyet adjon a szakmai tapasztalatcserére, rajtuk keresztül felkeltse a diákok érdeklődését a természettudományok iránt, mutasson be olyan oktatási módszereket, demonstrációs kísérleteket, amelyek szerény költségvetésből is megvalósíthatók, ugyanakkor szerethetők, és a kutatásalapú tanítást, illetve a fenntartható fejlődést is szolgálják.

A projekt a konferencia mindhárom bemutatkozási kategóriájában, Kiállítás (Fair), Műhely (Workshop) és Színpadi bemutató (Highlight) is lehetőséget kapott, és „hangos” sikert aratott.

https://www.science-on-stage.eu/science-stage-festival-2022


20220325_090551

A Sounds of Physics kiállítási stand az előadókkal


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek