Bezár

Hírek

wunderbar

Német kicsiknek – ésszel, szívvel, kézzel, lábbal

Német kicsiknek – ésszel, szívvel, kézzel, lábbal

2022. április 05.
2 perc

Áprilisi tréfa? Egyáltalán nem! A német nyelv hetén (2022. március 28 – április 2.), április 1-jén a szegedi Agórában több rendezvény is népszerűsítette a német nyelvet. A Szegedi Tudományegyetem oktatói és hallgatói színes programokkal, vetélkedőkkel, nyelvi versenyekkel, játékos foglalkozásokkal, a német nyelvvel és kultúrával kapcsolatos érdekes előadásokkal vártak kicsiket és nagyokat.

Az SZTE JGYPK Német és Német Nemzetiségi Tanszéke a „Német kicsiknek – ésszel, szívvel, kézzel, lábbal” (https://wunderbarfesztival.hu/events/nemet-kicsiknek/) program keretében az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája sokéves tapasztalattal rendelkező német szakos tanáraival közösen azt mutatta meg, hogyan lehet a német nyelvvel játékosan, élményszerűen ismerkedni.


Mivel a gyermekek másképp tanulnak, mint a középiskolások vagy a felnőttek, az Agóra Tánctermében Gyuris Edit és Pap Anita, a gyakorlóiskola németszakos vezetőtanárai, Dr. Sárvári Tünde, a Német és Német Nemzetiségi Tanszék szakdidaktika-oktatója és két nagyon lelkes harmadéves tanárszakos hallgatónk, Olasz Janka és Karli Péter olyan játékos foglalkozást tartott a gyermekeknek, ahol nemcsak ésszel, de szívvel, kézzel és lábbal is ismerkedhettek a német nyelvvel. Az alábbi képek bizonyítják, milyen vidám dolog a némettanulás.


Még üres a Táncterem:

wunderbar1

De lesz itt valami:
wunderbar2

És valóban:
wunderbar3

wunderbar4

wunderbar5

wunderbar6

Még oktatóink is táncra perdültek:
wunderbar7

A képek láttán nem kérdés: a némettanulás wunderbar, azaz csodálatos.

Köszönet a program szervezőinek! Reméljük, lesz folytatás!

A rendezvény a Wunderbar Fesztivál keretében valósult meg, amelynek célja a német nyelv és a német nyelvű országok kultúrájának népszerűsítése volt. A résztvevő szervezetek 2022. március 28. és április 2. között országszerte számos kulturális és oktatási programot kínáltak, melyekről a https://wunderbarfesztival.hu/#events vagy a https://www.facebook.com/Deutsch.Karriere.Erfolg/ lehet tájékozódni.

A fotókat Szabó Luca, Gyuris Edit és Pap Anita készítette.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek