Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Zszak

Új szak indul a JGYPK-n: Z-szak

Új szak indul a JGYPK-n: Z-szak

2021. október 14.
2 perc

A 2022/23-as tanévtől egy új szak indul a JGYPK-n. A TERMÉSZETTUDOMÁNY KÖRNYEZETTAN tanárszak felépítésében, célzott eredményei tekintetében zöld szaknak nevezhető. Röviden: Z-szak, mert a Z generáció, Zöld világszemléletének Záloga lesz ez a szak.

A felsőoktatásban olyan új szak kerül a 2022/23-as tanévtől a tanárszakok közé, amely egymagában felvehető, mert kötött szakpáros (a szak nevében megjelölt módon két szakra képez). Ez a szak a „Természettudomány környezettan” tanárszak, amely teljesen új megközelítésben kívánja a tudásátadást megvalósítani, mind a leendő hallgatók, mind a végzettek majdani diákjai felé.


Az egységes természetet komplex módon tanulmányozó egyetemi szak, kiemelt hangsúllyal kezeli környezetünk biztonságát, mert ez a jövőnk záloga. Mivel a „Z” generáció tagjait szólítjuk meg, amikor erre a szakra várunk jelentkezőket, így számukra egy valódi ZÖLD szak került kialakításra, ami éppen ezért a „Z-szak” nevet kapta.


Aki a „Természettudomány, környezettan” tanári szakra jelentkezik, nem kell, hogy természettudós legyen, sokkal fontosabb, hogy széles legyen az érdeklődési köre és valós felelősségtudatával akarjon tenni valamit a földi életterek megőrzéséért. A sok-sok természeti színtéren zajló gyakorlat, érdekes gondolkodtató jövőkép alakítás, szakmailag megalapozott természet megismerés vár a „Z-szak” leendő hallgatóira.


Az SZTE várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek érdeklődése a természeti folyamatokra és a társadalom környezeti problémáira irányul, akik ezeket megismerni és megismertetni szeretnék annak érdekében, hogy biztos szakmai alapokon, komplex módon átláthassák világunk természet közeli eseményeit és történéseit. Mivel a szak számos további készséget és képességet kialakít és fejleszt, így nemcsak tanárként helyezkedhetnek el a végzettek, hanem minden olyan munkaerő-piaci területen is, ahol a természettudományos kommunikációt, a környezetbiztonságot stb. komolyan kezelik.



Kapcsolattartók:

Dr. Radács Marianna: radacs.marianna@szte.hu

Dr. Molnár Zsolt: molnar.zsolt.02@szte.hu

Dr. Gálfi Márta: laszlone.galfi.marta@szte.hu


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek