20201110_125347_0001_x10_1169_hdr

Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé a Füvészkertben az Interaktív Természetismereti Tudástár közreműködésével

Nyolcadik alkalommal invitálja a Füvészkert a családokat egy Tök Jó Napra, melyen az ősz egyik népszerű finomsága a tökfélék családja lesz a főszereplő. Azoknak a látogatóknak, akik kitartanak a Tök Jó Nap program végéig, lehetőség lesz a kerten belül átsétálva a csillagászok által szervezett, 18 órakor kezdődő szürkületi, esti csillagnéző túrába is bekapcsolódni. A kivilágított töklámpások fogják mutatni az utat a csillagnézés helyszínéhez.

2021. október 17. (vasárnap)

10.00-18.00 óráig: Tök Jó Nap! – családi program tökfaragással

18.00-21.00 óráig: „Őszi Bolygóparádé” – csillagnéző túra


Tök Jó Nap


A kicsiket és nagyokat egyaránt tartalmas, szórakoztató programok várják:


Tökfaragás: Akik kedvet éreznek hozzá, a helyszínen kifaraghatják Halloween töklámpásukat, vagy akár tökös mécseseket, ablakdíszeket is készíthetnek. Tökfaragáshoz tökök vásárolhatók.


Tökkiállítás: A látogatók a tökkiállításon megismerhetik a tökök meghökkentő sokféleségét: a hatalmas méretű Halloween tököket, a karcsú lopótök fajtákat és a számtalan szín, minta és formagazdagságban növő apró dísztököket. Megtudhatják, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és hogy nemcsak kedvelt ínyencség, de nagyon egészséges is a tökmag.


Tök jó játékok: a tökmagok az ügyességi játékokban bizonyíthatják rátermettségüket!


Tökös ételek: A gasztronómia iránt érdeklődők tökös ételeket, kemencében sült tököt kóstolhatnak! Kíváncsian várják kedvenc, családi tökös ételek receptjeit akár kóstolóval együtt!


10.30: Hetet egy csapásra!: A Grimm-Busz Színház zenés műsorával várják a kicsiket és nagyokat


Kézműves termékek vására és kézműveskedés.


A rendezvény füvészkerti belépőjeggyel látogatható.


Faragni való tökök és dísztökök a helyszínen vásárolhatók.


 

Őszi Bolygóparádé


A Füvészkert pénztára 17.30-kor bezár, azok a látogatók, akik később érkeznek az Őszi Bolygóparádéra a Csillagvizsgálónál (Kertész utca felőli bejárat) tudnak jegyet váltani és belépni a programra.A rendezvény az Őszi Kulturális Fesztivál része.


További információ IDE kattintva érhető el.