Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foep_nappal

Altorjay Tamás operaénekes és Szilvási Katalin zongoraművész hangversenye - Galériával

Altorjay Tamás operaénekes és Szilvási Katalin zongoraművész hangversenye - Galériával

2021. szeptember 28.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen 2021. szeptember 30. és november 15. között rendezik meg az Őszi Kulturális Fesztivált.


Időpont: 2021. október 8., 19:00

Helyszín: SZTE Rektori Épület, Díszterem

Műsor:

Csajkovszkij: Gremin herceg áriája az Anyegin c. operából

Wagner: Az őrgróf áriája a Tannhäuser c. operából

Wagner: Dal az Esthajnalcsillaghoz a Tannhäuser c. operából

Ravel: Chanson romanesque

Massenet: A címszereplő áriája a Don Quichotte c. operából

Ibert: Chanson de la mort

Rózsa Miklós: Concerto zongorára („Spellbound”)

Kodály: Bordal a Háry János c. daljátékból

Cohen: Hallelujah

Bock: Ha én gazdag lennék



Altorjay Tamás operaénekes, basszista első diplomáját 1982-ben a BME Építészmérnöki Karán szerezte, majd Szegeden 1998-ban kamaraművészi, 2000-ben pedig énekművészi diplomát,

valamint 2019-ben PhD fokozatot szerzett. 1989-től 2020-ig a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagja, jelenleg pedig a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban énekel. Vendégszerepelt Romániában, Szerbiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Ausztriában, Olaszországban, Németországban, Svájcban, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Belgiumban, Angliában és Egyiptomban. Négyszer nyerte el az évad énekese címet, Dömötör- és Artisjus-díjas művész, az Offenbach Emlékérem és a Gregor József Emlékplakett tulajdonosa. Az előző évtizedekben tanított a SZTE ZMK Magánének Tanszékén, illetve a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnáziumban. Jelenleg a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar magánének tanára.

Szilvási Katalin 1997-ben Szegeden szerezte zongora művésztanári diplomáját kitüntetéssel. Ezután 2009-ig a Kecskeméti Főiskola Zenei Tanszékének tanára volt, jelenleg pedig a szegedi Király-König Péter Művészeti Iskola tanára, valamint a SZTE Magánének Tanszékének korrepetitor oktatója. Kétszer nyerte el a Magyar Köztársaság Ösztöndíját. 1994-ben I. díjat nyert a Szegeden megrendezett Chopin Zongoraversenyen. Négy alkalommal nyerte el különböző országos és nemzetközi versenyeken a legjobb korrepetitornak járó különdíjat. 2018-ban a padovai nemzetközi kamaraversenyen kamarapartnerével IV. díjat nyertek. Szólistaként és zongorakísérőként fellépett Németországban, több alkalommal Olaszországban, illetve Ukrajnában. 2015 októberében a milánói világkiállítás magyar pavilonjában két hangversenyt adott a kiállított Bogányi-zongorán. Altorjay Tamás operaénekessel több mint két évtizede dolgoznak együtt.


Képek:

Altorjay Tamás operaénekes és Szilvási Katalin zongoraművész hangversenye

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek