Bezár

Hírek

TEA tréningek - 2020/2021-es tanév őszi félév

TEA tréningek - 2020/2021-es tanév őszi félév

2020. augusztus 27.
2 perc

A 2020/2021-es tanév őszi félévében folytatódnak a tanulási eredmény alapú szemlélet megismertetését és az oktatói munkában való eredményes alkalmazását támogató tréningek. Az elmúlt három évben 24 tréningcsoportban több mint 300 oktató vett részt.

Az EFOP 3.4.3. projekt AP2_OKTIG2 altémájának keretében fejlesztett képzési csomag, három – egymásra épülő – tréningből áll:


1. Tanulási eredmény alapú (TEA) képzésfejlesztés

2. Tanulási eredmények értékelése

3. Tanulási eredmény alapú (TEA) módszertár - tanításmódszertan


A tréningek célja a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak, oktatási tevékenységet is végző kutatóinak módszertani támogatása annak érdekében, hogy képesek legyenek a tanítási-tanulási folyamat tanulási eredmény alapú megtervezésére és kivitelezésére, a tantárgyi követelmények eredményorientált meghatározására, az elvárt követelmények elérését támogató módszerek, illetve a tanulási eredmények elérését ellenőrző értékelési formák és módszerek megválasztására és eredményes alkalmazására. Minden résztvevő a saját oktatási gyakorlatához kap személyre szabott támogatást, így a képzésen tanultak a saját oktatói praxisban azonnal felhasználhatóak. Generális cél a tanítás minőségének és ezáltal a hallgatók tanulási eredményességének növelése.

A tanulási eredmény alapú szemlélet alkalmazását elősegítő tréningek elvégzésének lehetőségét továbbra is minden egyetemi oktató számára ingyenesen biztosítjuk. A tréningeken való részvételre a következő módokon van lehetőség:


1. A tréningekre jelentkezhetnek tanszéki/intézeti/kari csoportok, minimum 12, maximum 20 fős létszámmal. Ebben az esetben a megrendelő által kért, és a tréneri kapacitásnak megfelelő időpontokban valósulnak meg a tréningek.

A karok/intézetek az igényüket Bozsó Renátának jelezhetik az szte.team@rekt.szte.hu email címen.


2. Az oktatók egyénileg is jelentkezhetnek az SZTE T.E.A.M. CooSpace felületén meghirdetett időpontokra. A tréningek meghirdetése folyamatosan történik az SZTE T.E.A.M. CooSpace színterén és az SZTE T.E.A.M. Facebook oldalán: https://hu-hu.facebook.com/SZTETEAM/


A tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés tréning következő időpontja:

- 2020. november 16. és 2020. november 30.


A TEA Módszertár – tanításmódszertan tréning következő időpontjai:

- 2020. október 15. és 2020. október 29.

- 2020. november 13. és 2020. november 27.


Amennyiben a járványügyi helyzet és intézkedések nem teszik lehetővé a jelenléti képzést, úgy azok online módon kerülnek megtartásra.


A tréningekről további tájékoztatás kérhető az szte.team@rekt.szte.hu email címen.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek