Bezár

Hírek

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána világhírű klímakutató Szegeden!

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána világhírű klímakutató Szegeden!

2020. március 02.
1 perc

Újabb kivételes felkészültségű előadó és újabb rendkívüli aktualitású téma a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában! Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás nemzetközi színtéren is elismert szakembere, Magyarország vezető klímaszakértője is elfogadta a felkérésünket.

Az előadás időpontja: 2020. május 12. kedd 18.00

Az előadás címe: Éghajlatváltozás: megúszhatja a civilizációnk?

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.


Urge-Vorsatz_Diana5


Az előadás először foglalkozik azzal, hogy az utóbbi évben felpörgött sajtófigyelem a problémára mennyire megalapozott: hol tart most az éghajlatváltozás, és mire számíthatunk?

Valóban az ember okozza?

Ha volt a múltban is sok éghajlatváltozás, akkor miért aggódunk mégis a mostani miatt?

Van vészhelyzet? Ha igen, be lehet még húzni a vészféket?

Mit tehetünk, egyéni, társadalmi, gazdasági szinten, hogy civilizációnk ne csak, hogy túlélje, de esetleg egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb, igazságosabb és boldogabb világot hagyjunk az unokáinkra?


Az előadás a tudomány legfrissebb eredményei és az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének legújabb jelentései alapján próbál ezekre a kérdésekre választ adni, ahol lehet.

Előadónk Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás világhírű szakembere, a CEU professzora, a CEU Éghajlatváltozási és Fenntartható Energiapolitikai Központjának (3CSEP) igazgatója.

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek