Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Munkaviszony igazolás kijárási korlátozás miatt

Munkaviszony igazolás kijárási korlátozás miatt

2020. március 27.
1 perc

A kormány 71/2020. (III. 27.) számú rendeletében kijárási korlátozást rendelt el. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Ilyen alapos indok a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség teljesítése.

A rendelet nem kötelezi a munkáltatókat, hogy lássák el igazolással az alkalmazottaikat, azonban a Szegedi Tudományegyetem arról döntött, hogy ezt megteszi. A Munkaügyi és Személyi Juttatások Iroda munkatársai minden közalkalmazott részére elkészítik a munkaviszony fennállásáról szóló munkáltatói igazolást. Az adott szervezeti egység igazolásait a kézbesítők jövő hét hétfőtől (2020. 03. 30-tól) 10-13 óra között átvehetik a MSZI-n (Szeged, Tisza Lajos krt. 47. I. emelet 107. szoba).


A munkáltatói igazolásokat a munkáltatói jogkör gyakorlók kizárólag azon közalkalmazottaknak adják ki, akiknek munkavégzés céljából be kell járniuk a munkahelyükre. A munkáltatói igazolás hiánya a következő pár napban sem jár hatósági intézkedéssel.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek