Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Visszaáll a veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend

Visszaáll a veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend

2020. május 27.
2 perc

Dr. Döbör András dékán úr tájékoztatása a veszélyhelyzetet megelőző foglalkoztatási rend visszaállításáról.

Ezúton szeretnék tájékoztatást adni Önöknek a veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend visszaállásáról.


2020. június elsejétől visszaáll a veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend a Szegedi Tudományegyetemen: a távmunka keretében történő munkavégzés általánosan támogatott lehetősége megszűnik, a munkavállalóknak a korábbi munkarendben és a kinevezésben rögzített munkavégzési helyen kell feladataikat ellátniuk.


A Szegedi Tudományegyetem Coronavírus Ügyi Operatív Bizottsága 2020. május 21-én körlevélben rendelkezett a veszélyhelyzetet megelőző foglalkoztatási rend visszaállításáról.


Ennek értelmében a Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatottak 2020. június 1. napjától a korábbi munkarendben, és a kinevezésben rögzített munkavégzési helyen kötelesek végezni feladataikat, közvetlen munkahelyi feletteseik útmutatása szerint.


A távmunkavégzés visszavonását a körlevél mellékletében szereplő nyomtatvány alkalmazásával kell a közvetlen munkahelyi vezetőnek megtenni.


Távmunkavégzésre a Szegedi Tudományegyetemen a továbbiakban csak a jogszabályban meghatározottak szerint, új egyedi munkáltatói intézkedéssel (kinevezés módosítással, vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő harminc napig egyoldalú elrendeléssel) van lehetőség.


Amennyiben a foglalkoztatott a munkavégzés helyén megjelenni nem tud, akkor a munkavállaló fizetett szabadságot vehet igénybe, élhet továbbá a fizetés nélküli szabadság igénylésének lehetőségével.


A veszélyhelyzetet megelőző munkavégzési rend visszaállítása nem érinti az egyetemi épületek hallgatók általi látogatására 2020. május 8. napjától vonatkozó rendelkezésekről szóló 1/2020. (V.8.) sz. rektori körlevél rendelkezéseit, azok továbbra is hatályban vannak.


Üdvözlettel:

Dr. Döbör András

dékán

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek