Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Öt éve indult el a Mentor(h)áló

Öt éve indult el a Mentor(h)áló

2020. január 07.
1 perc

A szegedi Mentor(h)áló 2.0 elnevezésű rendezvénysorozat öt évvel ezelőtt, 2015 januárjában indult útjára.

Elsőként Zacher Gábor toxikológus főorvos a függőségekről tartott telt házas előadást Szegeden. Azóta összesen 93 előadást tartottak különböző országszerte ismert szakemberek, közéleti személyiségek részvételével, akikre összesen mintegy 35 ezer néző volt kíváncsi és 33 alkalommal töltötték meg a nézőtér összes székét az IH nagytermében.


Az új évben is folytatódnak a népszerű Pedagógiai Esték, ahogyan tavaly, idén is Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész előadása nyitja meg a sorozatot január 21-én. A magyar kultúra napjának előestéjén a Himnusz lesz a téma: Mi volt a himnusz a Himnusz előtt, mióta illik állva hallgatni és milyen magyar vonatkozásai vannak a szlovák, az izraeli, az uruguayi és a paraguayi himnusznak – ezekre a kérdésekre ad választ a népszerű szerző.


Fontos változások is lesznek az idei évben, a szervezők felhívták a figyelmet, hogy a tavaszi évad előadásairól már nem készülnek felvételek, így azokat értelemszerűen nem is lehet majd később visszanézni.


A Mentor(h)áló februári és márciusi előadásainak vendégei lesznek még többek között Boldizsár Ildikó mesetera­peuta, Somody Imre közgazdász, Lubics Szilvia ultramaraton-futó, Mérő László matematikus és Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakember.


Forrás: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek