Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

foepulet_jgypk

Átmenetek a globális és helyi kultúrák határán - konferencia a KAPOCS szervezésében

Átmenetek a globális és helyi kultúrák határán - konferencia a KAPOCS szervezésében

2020. december 14.
2 perc

Konferenciát szervez 2021 tavaszán az SZTE JGYPK Művelődéstudományi Intézetének KAPOCS multidiszciplináris kutatócsoportja, hogy teret adjon a 21. század első két évtizede egyik legvitatottabb jelenségének, a globalizáció és a helyi kultúrák viszonyának sokszempontú megvitatására

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művelődéstudományi Intézetének

KAPOCS

(Kultúra, Könyvtár, Közösség – Andragógia – Pedagógia – Oktatás KutatóCSoport)

multidiszciplináris kutatócsoportja


ÁTMENETEK

A globális és helyi kultúrák határán


címmel konferenciát szervez 2021 tavaszán, hogy teret adjon a 21. század első két évtizede egyik legvitatottabb jelenségének, a globalizáció és a helyi kultúrák viszonyának sokszempontú megvitatására.


A konferencia célja:

A termelési rendszerek egységesülése, a gazdasági folyamatok szabályozása, a multinacionális nagyvállalatok marketingpolitikája, a tömegkommunikációs eszközök univerzalitása, a migrációs folyamatok felgyorsulása olyan mélyreható változásokat idézett elő a kultúra minden területén, ami indokolttá teheti ezek vizsgálatát.


Különös hangsúlyt ad a tervezett konferenciának a COVID-19 által előidézett világméretű konfliktushelyzet, amely új megvilágításba helyezte a virtuális térben zajló folyamatokat, átalakította az oktatás és a kultúra hagyományos színtereinek működésmódját, új jelentést kapott a tudástranszfer, az információmegosztás, a globális folyamatok prognosztizálhatósága, a nemzetközi együttműködés és a be/elzárkózás formái.


A tervezett konferencia előadásai elsősorban arra keresik a választ, hogy az uniformizálódónak tetsző globális kulturális térben miként jelennek meg a lokális kultúra, a kulturális hagyomány

jelenségei. Előadókat várunk a kultúra- és vallástudomány, a vizuális kultúra, az építészet, a képzőművészet, az irodalom, a PR és marketing, a politikatudomány, a média- és identitáskutatás területéről.


A Konferencia időpontja: 2021. március 12-13.


Formája: hibrid – offline és online (a helyszínen megtartandó plenáris- és szekcióelőadásokat élőben közvetítjük, az online résztvevők számára BigBlueButton vagy Zoom hozzáférést biztosítunk)


Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra

Jelentkezni a részvételi szándékot jelző e-mailben lehet 2021. január 2-ig a kapocs.jgypk@szte.hu címen, az online regisztrációval kapcsolatos információkat és az absztraktok formai követelményeit január 15-ig eljuttatjuk a jelentkezőknek.


Szeged, 2020. november 30.


A Konferencia szervezői:

Dr. Szirmai Éva (szirmai.eva@szte.hu)

Dr. Hevesi Tímea Mária (hevesi.timea.maria@szte.hu)

Dr. Urbanik Tímea (molnarne.urbanik.timea@szte.hu)

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek