Bezár

Hírek

foepulet_jgypk

Az NMI Színháziskola című 30 órás képzése

Az NMI Színháziskola című 30 órás képzése

2020. szeptember 08.
3 perc

A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával továbbképzést indít Színháziskola címmel, amely képzést ajánlunk az egyetem hallgatóinak figyelmébe is.

A képzés részletei:

- 30 órás INGYENES akkreditált továbbképzés

- nem csak pedagógusoknak, bárkinek, aki érdeklődik a drámapedagógia iránt

- pedagógusoknak a 7 évenként kötelező 120 órás továbbképzési kötelezettség keretébe beszámítható

- szakmai kapcsolatépítés

- bemeneti feltétel érettségi

 

A Színháziskola – 30 órás továbbképzés (Alapítási engedély száma: 12/84/2019) célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a diákok életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó-művészeti produkciót és azt hogyan dolgozzák fel diákokkal. A képzés keretében tapasztalattal rendelkező drámapedagógus szakemberek adnak módszertani segítséget a látogatásra való felkészítésben, majd a megtekintett produkció közös feldolgozására, a tanulók befogadói magatartásának fejlesztésére.


A képzés tematikája:

Magyarország művelődési színterei; Előadó-művészeti intézményhálózat és működése; Előadó-művészeti produkció létrehozásának fázisai; Viselkedéskultúra alapjai a különböző előadó-művészeti terekben; Előadó-művészeti intézmények és azok programjainak megismerése; Előkészítés, látogatás, a befogadói magatartás, az élményfeldolgozás tartalmi és formai elemei.



A képzés 2 kontakt alkalommal és online kerül megszervezésre.


Részletek:

1. kontakt nap: 2020. október 3. szombat 09.00-15.00 óra között kiscsoportokban (20-28 fő) megyei irodában előadás és tréning az előadóművészeti intézményrendszerről, az előadóművészeti programok szervezéséről és feldolgozásáról.

Ezt követően online tananyagban az előadóművészeti ismeretek bővítése.

2-3. online képzési alkalom: Online formában valósul meg az alábbi tartalommal.

Plenáris előadások online megtekintése.

Fekete Péter, EMMI, Kultúráért Felelős Államtitkár

Závogyán Magdolna, Nemzeti Művelődési Intézet Ügyvezetője

dr. Juhász Erika, Nemzeti Művelődési Intézet Szakmafejlesztési igazgatója

Cirkuszművészeti produkció online megtekintése a Moodle felületen elérhető linken keresztül

Ismeretek ellenőrzésének módja: Feldolgozó feladatlap egyéni kitöltése a Moodle felületen a megtekintett cirkusz művészeti produkció feldolgozására. A feladatlapot fel kell tölteni a Moodle felületre.

4. kontakt nap: 2020. október 17. szombat 09.00-15.00 óra között kiscsoportokban (20-28 fő) megyei irodában valamely helyi előadóművészeti intézmény meglátogatása, valamint az előadóművészeti produkciók feldolgozásának módszertanáról előadás és tréning, valamint a képzés zárása.



A képzési alkalmak helyszíne: 

Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága

6722 Szeged, Mérey u. 6/b


Jelentkezni az alábbi linken lehet a helyszín és az adott képzési csoport kiválasztásával https://nmi.hu/szinhaziskola/


A képzés díja: térítésmentes, a képzés az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott


A képzés zárása: A képzés résztvevőjének a képzés során két online tesztet kell eredményesen kitöltenie, majd a képzés során min. 5 oldalas esszé jellegű záródolgozatot készítenie otthoni munka keretében 2020. október 14-ig. A képzést eredményesen záró résztvevők, pedagógus végzettség esetén tanúsítványt, az egyéb végzettséggel látogatási igazolást kapnak.


A képzésről bővebb információ kérhető: Zombori Zsuzsanna - képzési és közösségszervező asszisztenstől, Mobiltelefonszám: +36 20 364-5149, E-mail: zombori.zsuzsanna@nmi.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek