Junior Prima Díj 2020

A Prima Primissima Alapítvány civil kezdeményezésként zászlajára tűzte, hogy magas erkölcsi értékű elismerésben és méltó anyagi támogatásban részesíti a legkiemelkedőbb teljesítményt felmutató tudósokat, művészeket, közéleti személyeket. E nemes törekvés kedvező társadalmi fogadtatásra talált, követésre sarkallt, igazi mozgalommá vált. Ebben az évben már tizenhetedik alkalommal adják át a Prima Primissima Díjat.

A Prima Primissima Alapítványhoz 2007-ben társalapítóként csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., és több társalapítóval közösen létrehoztuk a Junior Prima Díjat azoknak a fiatal tehetségeknek az elismeréséül, akik a Prima kategóriák valamelyikében kimagasló eredményeket értek el.


Bankunk a magyar tudományos kategória gondozásával nyújt segítséget azoknak a 33 évesnél fiatalabb tudósoknak a felkutatásában és a Junior Prima Díjjal járó anyagi támogatásában, akik szűkebb

tudományterületükön fiatal koruk ellenére már hazai és nemzetközi szinten is kimagasló tudományos eredményt értek el. Örömmel mondhatom, az idei már a 14. alkalom lesz, hogy Junior Prima Díjat osztunk a magyar tudomány kategóriában.

Ez a kategória a következő tudományterületeket támogatja:

ˇ agrártudományok,

ˇ biológia,

ˇ filozófia és történettudományok,

ˇ fizika,

ˇ földtudományok,

ˇ gazdaságtudományok,

ˇ irodalom- és nyelvtudományok,

ˇ jogtudományok,

ˇ kémia,

ˇ matematika,

ˇ műszaki tudományok,

ˇ orvosi tudományok,

ˇ pszichológia és pedagógia,

ˇ társadalomtudományok.


Az Alapítványtól kapott jogosítványai alapján a Magyar Fejlesztési Bank tisztelettel felkéri Önt, hogy jelöljön érdemes ifjú tudóst a 2020. évi Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriában.


A Junior Prima Díj szabályzata szerint a javaslattétel már a hivatalos jelölési folyamat része, ezért annak alátámasztásához az alábbi dokumentumok szükségesek:

- a csatolt kitöltött Jelölőlap (kérjük, hogy elérhetőségeit pontosan

tüntetesse fel);

- a csatolt adatlap;

- a Jelölt szakmai önéletrajza (kérjük külön is csatolni);

- az Ön által készített laudáció az alábbi tartalommal:

- mióta ismeri a Jelöltet és mennyire szoros a szakmai kapcsolatuk (max. 100 szó);

- a Jelölt legfontosabb szakmai eredménye (max. 5 mondat);

- a Jelölt szakmai és emberi erényei, értékei, kutatási eredményeinek jelentősége, azok társadalmi hasznosíthatósága (max. 300 szó).


Kérjük, szíveskedjék pontosan feltüntetni az Ön azon titulusát és pozícióját, amelyet a laudációkból szerkesztendő kiadványban meg kíván jelentetni.


A fenti dokumentumokat kérjük postán és e-mailben 2020. szeptember 30-ig a következő címekre eljuttatni:


Levelezési cím: Magyar Fejlesztési Bank Marketing Igazgatóság, 1051 Budapest, Nádor u. 31.

E-mail cím: juniorprima@mfb.hu 


Amennyiben további kérdése merülne fel, kérem írjon a juniorprima@mfb.hu e-mail címre.


Jelölőlap letöltése >>>>

Adatlap letöltése >>>>