Bezár

Hírek

V. Nagy SZTE Véradás

V. Nagy SZTE Véradás

2019. október 24.
1 perc

Az eddigi rendkívül sikeres véradások után ismét segíteni hívják az egyetemi polgárokat. Október 31-én, csütörtökön 9 és 17 óra között várnak minden eddigi és leendő véradót az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba, hogy Halloweenkor is megmentsenek három életet.

Az SZTE az első hazai egyetemként elnyerte a Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény elismerést. Az eddigi rendkívül sikeres SZTE véradások után az őszi szünetben is segíteni hívják az egyetemi polgárokat. Október 31-én 9 és 17 óra között várnak minden eddigi és leendő véradót az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba, hogy legalább 100 sikeres véradással Halloweenkor is megmentsenek 300 életet.


A véradóknak lehetőségük van egyéni időpont foglalására, de e nélkül is szeretettel várják a donorokat. Időpontfoglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján lehetséges.


Az értékes ajándékcsomag mellett mindenki véradást tanúsító karszalagot kap, amelyekhez az Izometria jóvoltából egy kupon is jár, ami egy aerobic vagy konditermi edzésre váltható be. A donorok azzal is profitálhatnak, hogy véradás után meghatározzák vércsoportjukat, a levett vérből pedig fertőző májgyulladás (B és C vírus), AIDS (HIV) és szifilisz szűrővizsgálatot végeznek.


A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt érdemes reggelizni és sok folyadékot inni.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek