Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

borito

Szép magyar beszéd verseny - galériával

Szép magyar beszéd verseny - galériával

2019. március 12.
2 perc

2019. március 6-án a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék ismét megrendezte kari Szép magyar beszéd versenyét.

Az eseményen dr. T. Molnár Gizella dékánhelyettes asszony mondott köszöntőbeszédet, amelyben – többek között – kiemelte, hogy a kari forduló napja egybeesik a Logopédia Európai Napjával, s ez már önmagában is felhívja a figyelmet a tisztán artikulált beszéd, a jól szerkesztett, érthető kommunikáció jelentőségére. A verseny töretlen népszerűségnek örvend a karon, hiszen 19 hallgatónk méretette meg magát aznap. A versenyzők előbb egy szabadon választott, majd egy kötelező szöveget, Vas István „Makogás és matematika között” c. írásának egy részletét olvasták fel.


A teljesítményeket Rozgonyiné dr. Molnár Emma Kazinczy-díjas nyelvész, magiszter emerita, dr. Juhász Valéria főiskolai docens, alkalmazott nyelvész (Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék), Magonyné dr. habil. Varga Emőke főiskolai tanár, irodalmár (Tanító- és Óvóképző Intézet), Tóthné dr. Aszalai Anett főiskolai docens, logopédus (Gyógypedagógus-képző Intézet), dr. Pusztai Virág tévés műsorvezető és szerkesztő, tanársegéd (Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézet) és dr. Kocsisné Kálló Veronika tanársegéd, logopédus (Gyógypedagógus-képző Intézet) követte figyelemmel zsűriként. A kellemes hangulatú versenyen elsőként Tóthné dr. Aszalai Anett és dr. Kocsisné Kálló Veronika értékelte a felolvasásokat, majd Rozgonyiné dr. Molnár Emma elemezte részletesen a versenyzők teljesítményét, számos megszívlelendő tanácsot adva jövőbeli szereplésükhöz.


A versenyen Fejér Evelin (óvodapedagógus) I., Turuc Roxána (gyógypedagógus) II., Horváth Zsófia (gyógypedagógus) pedig III. helyezést ért el. A 2019. május 17-én Esztergomban rendezendő országos versenyen a győztes, Fejér Evelin fogja képviselni a kart. A helyezettek 10 000, 7 000 és 5 000 forint értékű pénzjutalomban részesültek, amelyet a kari Hallgatói Önkormányzat biztosított, ezen túl minden versenyző könyvjutalmat vehetett át a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék, a Tanító- és Óvóképző Intézet és a Gyógypedagógus-képző Intézet jóvoltából.


A rendezvényt, amelynek szervezője dr. Basch Éva, a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék adjuktusa volt, a Kommunikációs Iroda, a Hallgatói Önkormányzat és a Juhász Gyula TV is támogatta. Segítségükért, munkájukért nekik, valamint minden résztvevőnek, szervezőnek – oktatóknak és hallgatóknak egyaránt – köszönettel tartozunk.


Az eseményről készült fényképek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://www.flickr.com/photos/jgypk/sets/72157679194168368/


1














2










3

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek