Bezár

Hírek

A kaméleon-pedagógus így csinálja…

A kaméleon-pedagógus így csinálja…

2019. március 01.
1 perc

Az előadásban arra keressük a választ, hogy mi vagy mi lenne a 21. századi iskola feladata, milyen eszközei és módszerei lehetnek a modern pedagógusoknak, hogy a tanulás minden diák számára hasznos és örömszerző folyamat lehessen.

Időpont: 2019. március 29. péntek 17.00-19.00

Helyszín: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4.


Állatidomár, kertész, vendéglátós, orvos, lámpás – az idők során sok mindenhez hasonlították a pedagógusokat. Ezek napjainkban semmit sem veszítettek az aktualitásukból, sőt egyre több mindenre kell figyelnünk. Éppen ezért azt mondhatjuk, hogy a 21. századi tanár olyan, mint a kaméleon: nagy szemeivel folyamatosan figyeli a digitális Z- és Alfa-generációk újfajta szokásait és a digitális világ munkaerőpiaci tendenciát, hogy aztán színes tanítási módszereit ezeknek megfelelően tudja változtatni.


Az előadásban arra keressük a választ, hogy mi vagy mi lenne a 21. századi iskola feladata, milyen eszközei és módszerei lehetnek a modern pedagógusoknak, hogy a tanulás minden diák számára hasznos és örömszerző folyamat lehessen. A változatos IKT-eszközök mellett, hogy mikor mit érdemes használni a gyerekekkel, sorra vesszük az aktív tanulás módszereit is. Egyszerű, „hazavihető”, könnyen kipróbálható jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, az pedig már csak ráadás, hogy a hallgatósággal azt is megosztjuk, a tanteremben mikor érdemes Kis Grófot vagy Mozartot idézni.


Előadó: Fegyverneki Gergő tanár, tréner, egyetemi oktató, digitálispedagógia-szakértő


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


Facebook esemény

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek