A Harmónia Dicsérete - pályázati felhívás

Az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem valamennyi hallgatója számára.

A pályázat A HARMÓNIA DICSÉRETE témában két kategóriában nyújtható be:


1. Műalkotás-kategória: pályázni max. 2 db alkotással műfajonként (pl.: festmény, grafika, számítógépes grafika, kollázs, foto vagy üveg, plasztika stb.) elkészítésével, maximum 100 cm X 100 cm installálásra kész állapotban vagy A/1, A/2, A/3 méretben( képméret vagy paszpartu méret), amennyiben keretezést igényel a mű.


2. Tanulmány-kategória: pályázni lehet a harmónia esztétikai és/vagy művészetfilozófiai, -történeti megközelítésével (pontos szakirodalmi hivatkozásokkal).

A tanulmány terjedelme: minimum 15 ezer karakter.


A pályázat beadásának határideje: 2019. október 18-a (péntek 14 óráig). 


A pályázat leadásának helyszíne: SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz-Művészettörténet Tanszék, 6723 Szeged, Brüsszeli krt. 37. II. emelet, Iroda.


A pályázat beadásának módja: az 1. és a 2. kategória alkotásait és a tanulmány nyomtatott változatát személyesen kérjük leadni az Irodában, vagy postai úton a tanszéki címre küldeni (6723 Szeged SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék 6723 Szeged Brüsszeli krt. 37.).


A beérkezett pályázatokat az SZTE JGYPK Művészeti Intézetének oktatói bírálják el.Szakmai díjak:


Az 1. Műalkotás-kategória legjobb művészeti igényű alkotásai csoportos kiállításon vehetnek részt a Rajz-Művészettörténet Tanszéken. A kiállított alkotások fotóit megjelentetjük, a nyertes alkotók rövid bemutatásával és műveik ismertetésével, A harmónia dicsérete c. tanulmánykötetben.


A 2. Tanulmány-kategória legjobb írásainak szerzői előadással szerepelhetnek A harmónia dicsérete c. művészetelméleti, esztétikai konferencián, 2019. november 13-14-én, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában. A legjobb (előadott) tanulmányokat megjelentetjük A harmónia dicsérete c. tanulmánykötetben.


A pályázat lebonyolítója: Marosi Katalin (DLA) főiskolai docens, az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium vezetője (SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék).