Bezár

Hírek

Mathias Corvinus Collegium - Roma Tehetség Program egyetemistáknak

Mathias Corvinus Collegium - Roma Tehetség Program egyetemistáknak

2019. szeptember 12.
1 perc

A Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy Magyarországon és a világon is egyedülálló értékközösség, amely 1996-ban

Tombor András és Tombor Balázs magánkezdeményezésére jött lére. Az alapítók azzal a szándékkal kezdtek az elitkollégium szervezetének kiépítésébe, hogy fiatal tehetségek felkarolásával, oktatásával és nevelésével a tehetséggondozás minőségi formáját valósítsák meg: felelős, aktív értelmiséget neveljenek.

Az MCC Roma Tehetség Program célja, hogy anyagilag és szellemileg támogasson magyarországi roma fiatalokat abban, hogy megfontolt pályaválasztási döntést tudjanak hozni, sikeresen felkészüljenek a felvételire, legyen biztosított a továbbtanulásuk anyagi oldala és legyen lehetőségük akár külföldi egyetemeken is továbbtanulni, ezt követően pedig a megszerzett tudásukat idehaza kamatoztatni. Az MCC Roma Tehetség Program egy átfogó, szemléletváltoztató program, melynek segítségével a diák egy támogató közösség tagjaként könnyebben tud felkészülni és megfelelni e kiszemelt céloknak.



További információk (pdf) >>>>>


Szakmai összefoglaló (pdf) >>>>>

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek