Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

A Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium zárórendezvénye

A Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium zárórendezvénye

2018. október 11.
1 perc

Szeptember 22-én, a Királyhelmeci Gimnáziumban tartott zárórendezvénnyel fejezte be közel egy éves munkáját a Felső-Bodrogköz Értékfeltáró Kollégium. A kollégium munkájában 7 egyetem 40 hallgatója és oktatója vett részt. Az értékfeltáró munkában részt vett Mihály Péter, a kar főiskolai adjunktusa valamint a JGYPK hallgatói: Babay Réka, Faragó Mária, Nagy Petra, Pallagi Rita és Vincze Ramóna. A SZTE BTK-ról Krizsák Daniella segítette a kutatást.

Az értékfeltárás során a kutatók igyekeztek megtalálni 32 településen azokat a személyeket, akik valamilyen formában magukban, vagy éppen magukon hordozzák a Felső-Bodrogköz értékeit, éltetik hagyományait, művelik mesterségeit, szervezik közösségeit, vagy akár művészi tehetségükkel a gyönyörű népdalokon keresztül teszik különlegessé a Kárpát-medence e szegletét.

A JGYPK csapata a következő településeken végzett értékfeltáró tevékenységet: Ágcsernyő, Bodrogszög, Dobra, Rad, Szinyér, Tiszacsernyő és Véke.

A zárókonferencián részt vett Lezsák Sándor, a JGYPK egykori hallgatója, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Alapítvány és Népfőiskola alapítója.


P1


P2


P3


P4








































Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek