Bezár

Hírek

tablazat

Pedagógusképzésben élen a JGYPK - Dobogós helyeken a Pedagógusképző Kar!

Pedagógusképzésben élen a JGYPK - Dobogós helyeken a Pedagógusképző Kar!

2018. november 22.
1 perc

Megjelent a Figyelő Felsőoktatási rangsor 2019 című száma, melyben az Oktatási Hivatal adatai alapján rangsorolják az intézményeket. Pedagógusképzés képzési területen a JGYPK kiváló eredményeket ért el, az összesítés során pedig a 4. helyet szerezte meg.

A Tanító alapszak esetében első helyen végzett a kar, Gyógypedagógia szakon másodikon, megelőzve az összes vidéki egyetemet. Az Óvodapedagógus képzésben is dobogós a JGYPK, a harmadik helyen áll. A Pedagógusképzés képzési területen végzett hallgatók 6%-a folytatja tanulmányait valamely mesterképzésen, 4%-a álláskereső. A végzettek többsége, kb. 90%-a a képzettségének megfelelő , diplomás munkakörben helyezkedett el.


Szintén büszkék lehetünk a Bölcsészettudományi képzési területen belül helyet foglaló Közösségszervező képzésre, ahol harmadik helyen végzett a kar, az összesítésben pedig a 10. helyre került a JGYPK. Az ezen a képzési területen végzettek 44%-a folytatja tanulmányait valamilyen mesterképzésben, illetve 61%-a diplomás munkát végez és csak 5%-a álláskereső.


A karon végzett diplomások átlagosan 3 hónap alatt helyezkednek el a végzettségüknek megfelelő munkakörben.


(Forrás: Figyelő)


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek