Bezár

Hírek

eurpai-nemzeti-loklis-kulturlis-rksg-s-identits_46153725111_o-001

Az Európai, nemzeti, lokális kulturális örökség és identitás konferencia és workshop képei

Az Európai, nemzeti, lokális kulturális örökség és identitás konferencia és workshop képei

2018. december 03.
2 perc

2018. november 30-án, pénteken került megrendezésre karunk Főépületében az Az Európai, nemzeti, lokális kulturális örökség és identitás konferencia és workshop az SZTE JGYPK Művelődéstudományi Intézet Identitáskutató Műhelye szervezésében.

A konferencia központi témái az európai, a nemzeti, és a lokális kulturális örökségek jelentőségei és azok összefüggései voltak.


A rendezvény Drahota-Szabó Erzsébet általános és tudományos dékánhelyettes, valamint Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester köszöntőjével kezdődött.


A megnyitót követően Csepeli György, Erdei Ferenc-díjas magyar szociálpszichológus, szociológus Az európai identitás megteremtése című előadását hallhatták az érdeklődők. Ezután Miszlivetz Ferenc szociológus Európai (inter)kulturális örökség a változó identitások korában című előadásával folytatódott a konferencia. Ezután Viskolcz Noémi Az örökségvédelemről - esettanulmány című előadása következett.


Még a délelőtt folyamán sor került a JGYPK Főépület Dísztermében található kiállítás megnyitójára, ahol köszöntőt mondott Szirmai Éva főiskolai docens. A kiállítás a "90 éves szegedi tanárképzés emlékhelyei" eseményt dolgozza fel fotókon és posztereken. A Lokális identitás - szegediség fotópályázat nyerteseinek bemutatását követően további előadásokkal folytatódott a rendezvény, melyek a következők voltak:


Barna Gábor: Magyarrá honosult európaiság – Bálint Sándor kultúraszemlélete,

Újvári Edit: Európai identitás a kultúrtörténet oktatásának szemszögéből,

Nagy Imre: Szeged építészetének európai kapcsolódásai és a 15 éves Europa Nostra díj,

T. Molnár Gizella: A klebelsbergi oktatás- és kultúrpolitika európai és lokális vonatkozásai.


A délután során két workshop várta az érdeklődőket: Kulturafinanszírozás, kultúramarketing valamint Lokális identitás - szegediség - irodalom, kultúra.



Fotók letöltése: https://www.flickr.com/photos/jgypk/sets/72157704253331145/


Galéria:


Europai_nemzeti_lokalis_kulturalis_orokseg_es_identitas1











Europai_nemzeti_lokalis_kulturalis_orokseg_es_identitas2









Europai_nemzeti_lokalis_kulturalis_orokseg_es_identitas3

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek