ENGaGe partnertalálkozó Varsóban - a Szegedi Tudományegyetem képviseletében dr. Juhász Valéria tanszékvezető (SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék)

2018. november 14–17 között rendezte meg az ENGaGe-projekt (2017-1-HU01-KA201-035955) a harmadik partnertalálkozóját Varsóban. A nemzetközi projekt a Miskolci Egyetem vezetésével olyan digitális tananyagot készít német és angol nyelven, amelyet speciálisan diszlexiás tanulók részére terveznek.

A projekt fő koordinátora a Miskolci Egyetem Angol és Német Tanszéke. A projekt vezetője Magnuczné dr. Godó Ágnes. A fejlesztésben részt vesz a Lancasteri Egyetem (prof. dr. Kormos Judit szakértő vezetésével), a Masaryk Egyetem (Prof. dr.Věra Janíková vezetésével), a Varsói Egyetem (prof. dr. Przemyslaw Gebal vezetésével) és a Szegedi Tudományegyetem (dr. Juhász Valéria vezetésével). A varsói találkozón egyeztették a résztvevők a fejlesztés elméleti hátteréhez illesztett gyakorlati megvalósulás lehetőségeit, illetve nehézségeit. A tananyagban a témakörök szerint rendezett modulokat a Screenager felületén digitalizálják, majd a tananyagot közoktatásban tanító kollégák segítségével 10–14 éves életkorú gyerekekkel kipróbáltatják, és a tapasztalatok után készre fejlesztik. A legközelebbi találkozó 2019 júniusában Lancasterben lesz.


varso-kepek_con