Bezár

Hírek

Szép magyar beszéd verseny + Képek

Szép magyar beszéd verseny + Képek

2018. március 08.
2 perc

Az országos versenyen a győztes: Pásztor Lilla képviselheti karunkat.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke 2018. március 7-én 9 órai kezdettel rendezte meg a kar Kazinczy-versenyét, amelyre a kar tanácstermében került sor. A rendezvényt dr. Juhász Valéria mb. tanszékvezető főiskolai docens nyitotta meg.


A versenyre tizenhat hallgató jelentkezett, akik – a kiírásnak megfelelően – előbb a modern értekező próza kínálatából szabadon választott részletet olvastak fel, majd kötelező szövegként Gál Sándor: Írott beszéd című műve hangzott el. A teljesítményeket Rozgonyiné dr. Molnár Emma Kazinczy-díjas nyelvész, magiszter emerita, dr. Juhász Valéria főiskolai docens, alkalmazott nyelvész, dr. Magyar Adél főiskolai docens, logopédus és dr. Kocsisné Kálló Veronika logopédus bírálta el.


Az oldott hangulatú versenyen Pásztor Lilla (gyógypedagógia) első, Fuvó Viktória (óvodapedagógia) második, Oláh Zsuzsanna (gyógypedagógia) harmadik helyezést ért el. Az országos versenyen a győztes: Pásztor Lilla képviselheti karunkat.


Az első három helyezett pénzjutalomban részesült, amelyet a Hallgatói Önkormányzat biztosított. A Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadó, a Magyar Olvasástársaság, a Könyvmolyképző Kiadó és a MOZAIK Kiadó jóvoltából minden részt vevő versenyző ajándék könyveket vehetett át.


A verseny megrendezését támogatta a JGY TV és a Kommunikációs Iroda is. A helyi versenyt dr. Basch Éva adjunktus, alkalmazott nyelvész szervezte. Az országos döntőnek az Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központja ad otthont Esztergom városában 2018. május 4-én.


Galéria:

szep_magyar_beszed_1











szep_magyar_beszed_2

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek