Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

szemeszternyito_stiluskomm

Szemeszternyitó előadások a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon + Képek

Szemeszternyitó előadások a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon + Képek

2018. március 08.
2 perc

Stíluskommunikáció: boldogulás és boldogság - 10 éves a stíluskommunikáció képzés

2018. március 7-én kerültek megrendezésre a szemeszternyitó előadások a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, melyeknek a Boldogasszony sgt. 6. szám alatt található főépület Tanácsterme szolgált helyszínéül.


Az rendezvényt Dr. Döbör András dékán nyitotta meg beszédével, melyben rávilágított a stíluskommunikáció szak és a kar immáron 10 évre visszanyúló közös múltjának fontosságára. Az előadások a 90 éve Szegeden programsorozat keretében valósultak meg.


Elsőként Nádudvari Gabriella programalapító asszony kezdte meg előadását, amiben tapasztalatit osztotta meg a közönséggel az elmúlt 10 év kapcsán, továbbá a stíluskommunikáció és szeretetkommunikáció kapcsolatáról mesélt.


Őt követte Dr. Lippai László főiskolai docens, aki a stílusos boldogság gondolatait tárta elénk, beleértve a jelenség lelki és fizikai egészségre gyakorolt hatásait is. A kommunikáció és stílus kapcsolatának boncolgatása gyakorolta a legnagyobb hatást a résztvevőkre.


Harmadikként Dr. Linninger Mercedes stíluskommunikátor szakos hallgató adott elő, melynek fő témája a stíluskommunikáció az orvostudományra vetített szerepe volt. Szó esett többek között az orvos-beteg viszony mibenlétéről, illetve arról is, hogy a legtöbb problémát a kommunikációs problémák okozzák ezen a területen.


Bordács Rita stíluskommunikátor folytatta a rendezvényt. Az y, ill. az x generáció főbb jellemvonásait ismertette, ezen felül pedig az imént említett két korcsoport kommunikációs szokásait is vázolta, legfőképpen a munka világában gyakorolt szokásaikat tekintve.


Ötödikként Dudescu Krisztina stíluskommunikátor következett. Előadása során alapvetően az emberség és a vezetés viszonyát vette górcső alá. Egyértelművé vált a hallgatóság számára a tény, hogy a kommunikáció igen nagy szerepet játszik ezen a területen is, mint ahogyan sok más kérdéskörben is.


Végezetül Berta Lisia stíluskommunikátor az ikonikus legendákat mutatta be a jelenlevőknek. A legendáknak meghatározó szerepük volt a szakirány kialakulásában, valamint fejlődésében is.


A 90 éve Szegeden további eseményei, és az azokon készült fotók elérhetőek a kar honlapján.



Galéria:


20180307.szemeszternyito.stiluskomm.tanacsterem













Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek