Bezár

Hírek

35552087_1688936534515534_2326897849431752704_n

90 éve Szegeden - Az Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet összefoglalója

90 éve Szegeden - Az Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet összefoglalója

2018. június 18.
2 perc

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar idén ünnepli Szegedre kerülésének 90. évfordulóját, ezért különleges programokkal és rendezvényekkel készül a Dékáni Hivatal, valamint Karunk Intézetei és Tanszékei is.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar 90 éves szegedi fennállásának alkalmából az Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet II. éves rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakos hallgatói a Terepgyakorlat III. kurzus keretén belül kis csoportokban kidolgozott és megvalósított akciókkal emlékeztek meg e fontos kari évfordulóról.


20180511_111446



Voltak, akik a Kar Főépületének folyosóján kiállított plakátokon keresztül szólították meg a Kar hallgatóit, dolgozóit és vendégeit, humoros tanár-diák történeteket mutattak be a kifüggesztett anyagokon, vagy „Korhű pedagógus” címmel irodalmi művekből származó idézetekkel emlékeztek meg a szakmáról. „A legjobb tanár az, aki utat mutat” mottó köré felépített interaktív plakáton híres filmekből származó jeleneteket és idézeteket társíthattak a megtekintők. A „Tanárnak lenni” című képregényből megtudhatjuk, hogy tanárnak lenni nem csak játék és mese. A plakátok nem csak a szemünket, hanem az agyunkat is megtornáztatták interaktív feladatok segítségével, mint a „Mennyit tudsz a JUGYU-ról?” kvíz vagy a „Keresd önmagad” című kérdés-felelet párosító feladvány. A „Mert jugyusok vagyunk. Te is egy csepp vagy a tengerben!” elnevezésű ’polip’ lehetőséget adott minden hallgató számára, hogy a kar szakjainál feltüntessék saját nevüket, egy másik falon arra is volt lehetőség, hogy üzenjenek tanáraiknak.


Az akciók keretében hallgatóink megcsillogtathatták művészi adottságaikat is, így születtek a kiállított saját versek vagy az animációs kisfilm „Miért éppen pedagógus?” címmel.


A pedagógus legnagyobb öröme a sikeres és elégedett diák, így a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola 7/B. osztályos tanulói egy kisfilm keretében mondták el, mi mindenért hálásak a tanáraiknak, a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola 5-7. osztályos tanulói pedig rajzban fejezték ki azt, hogy véleményük szerint, hogyan nevel egy pedagógus az egészséges életmódra, milyen a jó pedagógus, illetve mi a pedagógusok szerepe az ő életükben.


Az akciók közül a mozgás sem maradt el, a Trapp-nap keretében „Jugyusok a rengetegben” címmel játékos barangolást szerveztek a hallgatók, valamint egy alkalommal a kar főépületének udvarán flashmobon is részt vehettek az arra járók, hallgatók és tanárok együtt táncolhattak, a mozgás jelentőségére, a zene szeretetére és a közös tevékenységek végzésének fontosságára hívva fel a figyelmet.


Az elkészült kisfilmek megtekinthetők a Kar Facebook oldalán, a kiállított plakátok pedig a Főépület földszintjén, a Díszterem előtti folyosón láthatók még június 30-ig.


Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet


20180511_111342


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek