Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

Boszorkányos egy este lesz!

Boszorkányos egy este lesz!

2018. január 18.
1 perc

Időpont: 2018. február 13. 18.00

Helyszín: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.


2018-ban is folytatjuk a Pedagógiai esték sorozaton belül azt a kezdeményezést, melynek fő célja, hogy rendszeres lehetőséget kínáljunk a Szegeden élő, dolgozó, vagy a városhoz kötődő tudósok, kutatók, szakemberek munkásságának megismerésére – elsősorban ismeretterjesztő, tudománynépszerűsítő előadások keretein belül.


Balogh-Elemer-kicsi22


A tudománynépszerűsítő vonulat 2018. évi első előadója Prof. dr. Balogh Elemér egyetemi tanár, jogtörténész, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, Szeged város Díszpolgára.


A boszorkányokról sokat hallottunk, sokat tudunk, de az elmúlt századokban ellenük lefolytatott perekről jogtörténeti szempontból mégis kevés a pontos információ, számos tévhit is szívósan tartja magát. A középkortól induló és a 16-17. században kiszélesedő boszorkányperek indítékainak, az alkalmazott bizonyítási eszközök és persze a háttérben lapuló prekoncepciók kifejtésére vállalkozik az előadás. Az előadásban Professzor Úr természetesen bemutatja az 1728-as nagy szegedi boszorkányper (pör) történetét és hátterét is.


További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/boszorkanyos-egy-este-lesz/

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek