Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatása

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról.

Meghívó

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a

 

Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatására

 

2017. május 26-án, pénteken 13.00 órától

 

A megjelenteket köszönti Prof. Dr. Szajbély Mihály, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja;

 

ünnepi beszédet mond Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora;

 

Göncz Árpád szegedi tevekénységéről szóló személyes emlékeit idézi fel Dr. Szőnyi György Endre, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora.

 Helyszín: Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ valamint a Bölcsészettudományi Kar Egyetem utcai épülete közötti sétány

 

 

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról, az

1956-os forradalmárról, politikusról, köztársasági elnökről, íróról és műfordítóról, a szegedi Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén a fordító- és tolmácsképzés alapító tanáráról nevezze Göncz Árpád 1978 és 1982 között műfordítás-elméletet és gyakorlatot oktatott a szegedi egyetemen.