Bezár

Hírek

SZTE JGYPK Friss hírek

|<(1) <(1) 2 3 4 5 6 (7)> (26)>| 
2023. június 08.
2 perc

Az olvasás szerelmeseinek üzenjük: SZABADOS ÁGI, az RTL Klub műsorvezetője hétfőn este SZEGEDEN!

2023. június 07.
17 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán 2023. június 2-án Pedagógusnapi Ünnepi Kari Tanácsülést tartottak, ahol több éves pedagógiai tevékenységük elismeréseként kitüntetésekben részesítették a Kar pedagógusait.

2023. május 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Humántudományi Intézete szeretettel vár minden érdeklődőt az Intézet oktatóinak közös könyvbemutatójára.

2023. június 06.
1 perc

Az SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék szervezésében: Papír-ceruza-dobókocka játékok a nyelvi tudatosság fejlesztéséért, a sikeres olvasásért.

2023. június 01.
1 perc

Már csak néhány nap, és a Mentor(h)áló meghívására újra Szegedre érkezik Prof. dr. Gyarmathy Éva Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa, Magyarország vezető oktatási szakembere!

2023. május 30.
5 perc

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatok beadási határideje a hallgatók számára 2023. július 3. (hétfő) 23:59 óra.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatokat kizárólag elektronikusan, a Modulo (https://modulo.etr.u-szeged.hu/) felületen lehet benyújtani a pályázati űrlap kitöltésével és a mellékletek csatolásával. A beadás helye a Szegedi Tudományegyetem elnevezésű virtuális iroda.

2023. május 30.
4 perc

A 36. OTDK-t 2023. április 3-27. között rendezték meg. Hallgatóink 4 szekcióban képviselték a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart.

2023. május 25.
1 perc

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre.

2023. május 25.
1 perc

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet kazah-magyar, koreai-magyar és mongol-magyar országismereti táborban, valamint orosz-magyar műfordítói táborban való részvételre.

2023. május 05.
1 perc
2023. május 02.
2 perc
2023. április 18.
2 perc

Időpont: 2023. április 20. (csütörtök) 17 óra

Helyszín: SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz-művészettörténet Tanszék Fischer Galéria (6723 Szeged, Brüsszeli krt. 37.)

2023. április 21.
2 perc
2023. május 24.
1 perc

Zárd a tanévet velünk és kezdd a nyarat egy fergeteges családi és sportnappal!

2023. április 28.
1 perc
2023. május 17.
1 perc

Június 3-án a szegedi Széchenyi térre látogat a Richter Egészségváros. A magyar gyógyszergyártó vállalat 2009-ben életre keltett egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. Az eseményen részt vevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot is támogathatják.

2023. május 02.
1 perc

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

2023. május 16.
1 perc

Bagi Bernadett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Gyógypedagógus-képző Intézetének hallgatója Kazinczy-érmet nyert a felsőoktatási intézmények 2023. évi Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjében. Felkészítő tanára Tóthné Aszalai Anett főiskolai docens volt. A versenyt május 12-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központban rendezték meg.

Szeretettel gratulálunk!

2023. május 16.
1 perc
2023. május 15.
1 perc

Az SZTE NKI Kulturális Irodája az egyetemi polgárok szavazatai alapján minden színi évad végén közönségdíjat ad át egy arra érdemes színművésznek, aki a Szegedi Nemzeti Színház drámai tagozatának tagja.

2023. május 03.
2 perc

Az SZTE JGYPK AEKNI Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszékének „Integrált Természettudomány Oktatásmódszertani Kutatóműhely”-e „Kihívás játék” címmel rendez egy olyan bemutatót, amelyben a közneveléshez kapcsolható innovatív oktatásmódszertani fejlesztéseit prezentálja.

2023. május 05.
1 perc

A programban az Szegedi Tudományegyetem JGYPK API óvodapedagógus szakos hallgatói tehetségüket megmutatva, zenei, irodalmi, dramatikus és táncos előadásokkal fejezik ki köszönetüket mentoraiknak.

2023. május 12.
1 perc

A pécsi orvoskar 2023 januárjában országos, anonim pályázatot hirdetett „Műalkotás készítése a dr. Grastyán Endre Elméleti Tömb névadójára” címmel olyan szobor megmunkálására, amely méltón állít emléket dr. Grastyán Endre személyének, tudományos, oktatói tevékenységének. A kiírásra a műfajban referenciával rendelkező, munkájukat hivatásszerűen végző szobrász alkotók jelentkezhettek. Dr. Grastyán Endre a pécsi egyetemen végzett, haláláig vezette az akkori POTE Élettani Intézetét és irányította az MTA Idegélettani Kutatócsoportját. A pályázat kiírói olyan műalkotást vártak, amely Grastyán szellemiségéhez méltó, inspiráló, kreatív és figyelemfelkeltő. A felhívásra 14 pályamű érkezett, az eredményhirdetést május 8-án tartották.

2023. május 02.
1 perc

A Kiút Szenvedélybetegek Gyógyulásáért Közhasznú Alapítvány, valamint a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar szeretettel meghív minden érdeklődőt az „Élő könyvtár” felépülő függőkkel és más, társadalmi előítéletet elszenvedőkkel című rendezvényre.

2023. május 09.
1 perc

Mesék, történetek feldolgozása drámapedagógiai eszközökkel. Alkotó, fejlesztő és érzékenyítő mesefoglalkozás.

2023. május 08.
1 perc

A Szegedi Alkalmazott Nyelvészeti Éves Konferencia, melyet az SZTE JGYPK Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke, valamint a SZAB Állampolgári Kompetenciák Munkabizottsága Többnyelvűség és kutatás címmel konferenciát szervez.

2023. március 17.
1 perc

Az SZTE JGYPK Művelődéstudományi Tanszék hallgatói, hagyományainkhoz híven, idén is megrendezik a XXXI. Országos Közművelődési Konferenciát. Az előző évekhez képest, idén először sok szeretettel várjuk a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar különböző szakos hallgatóit.

2023. május 08.
1 perc
2023. április 28.
1 perc

Az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszék szeretettel meghívja Önöket a Képalkotás szakos végzős hallgatók diplomamunka kiállítására. A tárlat a növendékek művészeti/művészetközvetítői tanulmányainak eredményét összegzi. A megnyitó ünnepségen köszöntőt mond Prof. Dr. Drahota-Szabó Erzsébet, az SZTE JGYPK általános és tudományos dékánhelyettese.

2023. április 12.
1 perc

Az előadás középpontjában olyan tematikus, történeteket közvetítő zeneművek állnak, melyek megszólaltatásával az előadók célja a klasszikus barokk zene megismertetése és megkedveltetése. A program eszközt és módszert kíván adni tanítók, tanárok és leendő pedagógusok számára zenei foglalkozások, énekórák megtartásához, a szülőknek pedig gyermekük zenei neveléséhez, remélve, hogy a rendezvény végén lesznek olyanok, akik esti teájuk, vagy reggeli kávéjuk mellé néha Bachot és Monteverdit hallgatnak.

2023. május 04.
1 perc

Hétfőn este Deliága Éva gyermekpszichológus lesz a vendégünk a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozatának következő előadásán Szegeden, az IH-ban. Ezt az előadást minden pedagógus és szülő/nagyszülő részére jó szívvel ajánljuk!

2023. április 20.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Nemzetiségi Intézete tisztelettel meghívja Önt 2023. április 28-án a Nemzetiségi Intézet műhelyeinek „NYELVEK ÉS KULTÚRÁK A NEMZETISÉGI OKTATÁSBAN – NEMZETISÉGI KUTATÁSBAN” címmel rendezett 2. konferenciájára.

2023. április 17.
1 perc

Idén folytatódik a Gondolatok a könyvtárban előadássorozatunk. Az előadók karunk oktatói, professzorai és meghívott vendégei lesznek, akik komoly témákat, tudományos eredményeket, társadalmi és művészeti jelenségeket vesznek nagyító alá mindenki számára „fogyasztható” módon.

2023. április 04.
1 perc

A gyermekirodalom közismert kutatója, Dr. Bárdos József professor emeritus tart előadást az SZTE JGYPK API Óvodapedagógus-képző Tanszékén „Öregek a mesében” témakörben. A programban közreműködnek a Művészettel az Oktatásért kutatócsoport (MűOK) tagjai. A rendezvény nyitott és ingyenes.

2023. május 03.
1 perc

Fókuszban címmel nyílt meg a 18. Egyetemi Tavasz programsorozat részeként az SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet szervezésében kedden az SZTE fotótanfolyam résztvevőinek kiállítása a TIK aulájában. A megnyitón Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja köszöntötte a résztvevőket.

2023. május 02.
3 perc
2023. április 28.
1 perc
2023. április 28.
1 perc

Az alábbiakban a KIM megbízásából továbbított, a Szerb Köztársaság Budapesti Nagykövetségétől érkezett, ösztöndíj keretében elvégezhető, külföldi képzési lehetőségekről szóló pályázati felhívásról olvashatnak.

Mellékelve megtalálható a Szerb Köztársaság Budapesti Nagykövetségének 379-2/23. számú szóbeli jegyzéke a szerb ösztöndíj-lehetőség közzétételéről, valamint a hozzá tartozó dokumentum a pályázás feltételeiről és a pályázati eljárásról angol és szerb nyelven.

2023. március 27.
1 perc

Az SZTE JGYPK Alkalmazott Egészségtudományi és Környezeti Nevelés Intézet, stíluskommunikátor szak bemutatja Parfüm és egyensúly címmel Zólyomi Zsolt parfümőr előadását.

2023. április 27.
1 perc

Karunk 2023. április 24-én rendezte meg a Szép magyar beszéd versenyt, mely a Gyógypedagógus-képző Intézet és a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék közös szervezésében valósult meg (szervezők: Tóthné dr. Aszalai Anett és dr. Basch Éva). Tóthné dr. Aszalai Anett köszöntője után dr. T. Molnár Gizella főiskolai tanár, kulturális fejlesztésekért felelős dékáni megbízott nyitotta meg a rendezvényt, s az anyanyelv szerepéről, jelentőségéről szóló gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.

2023. április 25.
1 perc

Rabati nagykövetségünk tájékoztatása szerint a Marokkói Nemzetközi Kapcsolatokért felelős Ügynökség közzétette tanulmányi ösztöndíj felhívását, mely szerint Magyarországról 15 főnek biztosítanak ösztöndíj lehetőséget különböző marokkói állami egyetemekre a 2023/2024-es tanévre.

2023. április 24.
1 perc
2023. április 13.
1 perc

A TEST /LÉLEK / SZELLEM szakkollégiumi pályázathoz szervesen kapcsolódó koncerten a népzenétől indulva a klasszikusokon át fogunk eljutni a jazz-hez, a könnyűzenéhez és az improvizációs játékhoz. A program zárásaként közös improvizációs játékra hívjuk vendégeinket.

2023. április 21.
1 perc

A Mentor(h)áló eddigi történetének első világutazója április 24-én, hétfőn este érkezik Szegedre.

PERGER ISTVÁN "VILÁGUTAZÓ" eddig a világ 80 országában járt, a szegedi és környékbeli közönséggel a varázslatos Selyemút mentén szerzett kalandjait osztja meg. Emberek, történetek, tájak és történelem - igazi csemege az utazás és felfedezés szerelmeseinek!

2023. március 27.
1 perc

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket, a belépés díjtalan az érvényes járványügyi szabályok figyelembevételével.

2023. április 17.
1 perc

Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Művészeti Szakbizottsága tisztelettel meghívja Önt és barátait a debreceni grafikusművészek Ajtósi Dűrer Egyesületének kiállítására.

2023. április 14.
2 perc

Hétfőn este kiderül, lehet-e (törvényesen) füvezni Amszterdamban. Hétfőn este 18.00 órától érkezik ugyanis Prof. dr. Karsai Krisztina büntetőjogász, s vele együtt a tavaszi évad legizgalmasabb előadása a Mentor(h)álóba! Bűnügyekről, büntetésekről, bűnös mítoszokról közérthetően - vendégünk Prof. dr. Karsai Krisztina büntetőjogász professzor, az SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézetének vezetője.

2023. április 12.
3 perc

Gyűjtsük együtt a felvételi pontokat!

2023. április 22. szombat - 11.00-18.00

Szeged, Dugonics tér 13.

2023. április 11.
1 perc

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból Karunk oktatói és hallgatói közösen szavalták el Juhász Gyula Vidám tudomány című versét.

2023. április 11.
3 perc

Ha tavasz, akkor ismét itt az SZTE Alma Mater kihívása, ahol egyéni eredményeddel számítunk rád, hogy kiderüljön, melyik kar vagy egység lesz 2023. tavaszán a legsportosabb és a legaktívabb!

|<(1) <(1) 2 3 4 5 6 (7)> (26)>| 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek