foep_nappal

Minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja az SZTE a pótfelvételizőket

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételit hirdet azok számára, akik nem jelentkeztek a 2022-es általános felsőoktatási felvételi eljárás során; vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A hagyományos önköltséges képzések mellett az idei pótfelvételin számos képzésen lesz lehetőség államilag finanszírozott helyekre is jelentkezni.

A Szegedi Tudományegyetem által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések már elérhetők. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2022. augusztus 5-ig. A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan 2022. augusztus 24‐ig megtörténik, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre.


A 2022. évi pótfelvételi tudnivalók, a jelentkezési útmutató ezen a linken érhető el.


A meghirdetett szakok teljes listája az SZTE pótfelvételi oldalon olvasható.


Pótfelvételit hirdet Karunk is, melyről további információk IDE kattintva ólvashatók.


A Szegedi Tudományegyetemen 441 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton valamint távoktatási formában kínál pótfelvételi lehetőséget. A pótfelvételi során állami ösztöndíjas és költségtérítéses képzéseket is hirdet az intézmény.


AZ SZTE a 2022 szeptemberében induló tanévre, minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja a pótfelvételizőket.


A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország legzöldebb egyeteme, papír alapú értesítést nem küld, a felvettek e-mailben kapnak értesítést a tanulmányok megkezdéséhez szükséges tudnivalókról, és az intézmény a http://u-szeged.hu/felvettek oldalán keresztül is tájékoztatja új hallgatóit.


A beiratkozást, a tavaly bevezetett, idén ismételten használható, Messengeren elérhető chatbot segíti majd. A személyes beiratkozásra 2022. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül majd sor, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


A középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését szolgálja a Szegedi Tudományegyetem START ösztöndíj-programja is.


Potfelvi_2022-4

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *